ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία: Σταθμός πυρηνικής ενέργειας έκανε διαγωνισμό μπικίνι για να προσλάβει μαθητευόμενες

Τσεχία: Σταθμός πυρηνικής ενέργειας έκανε διαγωνισμό μπικίνι για να προσλάβει μαθητευόμενες
Getty Images/ Ideal Images/Sean Gallup / Staff

Είναι φυσιολογικό, ένας εργοδότης να ελέγχει τα προσόντα (βιογραφικό) ενός μελλοντικού υπαλλήλου. Δεν είναι όμως και τόσο συνηθισμένο σε δουλειές που δεν έχουν σχέση με την show biz και το μόντελινγκ να εμφανίζονται οι υποψήφιοι με... μαγιό. Και όμως αυτό συνέβη στην Τσεχία που επέλεγε τους μαθητευόμενούς της, αφού περνούσαν πρώτα από... διαγωνισμό μπικίνι.

Ο τσέχικος σταθμός πυρηνικής ενέργειας Temelin, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook, την περασμένη εβδομάδα 10 κοπέλες, απόφοιτες λυκείου που πόζαραν με μπικίνι και ζητούσαν από το κοινό να διαλέξει την «Μις Ενέργεια 2017», η οποία θα εργαζόταν ως μαθητευομένη για μόλις δύο εβδομάδες.

«Πιστεύουμε ότι οι φωτογραφίες είναι πολύ “νόστιμες”», έγραφε η λεζάντα στην σχετική ανάρτηση, σημειώνοντας πως «ο συνδυασμός της ομορφιάς και του βιομηχανικού περιβάλλοντος δίνουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα».

39404079 403

Προς έκπληξη τους όμως, οι πολίτες δεν ενθουσιάστηκαν καθόλου.

«Θεωρείτε ότι ο αριθμός των likes κάτω από τη φωτογραφία μιας ημίγυμνης νεαρής κυρίας είναι ένα επαρκές ή και καλόγουστο κριτήριο για να τους δώσετε μια ευκαιρία να ξεκινήσουν την σταδιοδρομία τους; Αυτό που προωθείτε θεωρείται ως επαγγελματικό;», ήταν ένα από τα δεκάδες επικριτικά σχόλια στην ανάρτηση.

Η εταιρεία αυτή, που είναι μάλιστα και η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας στην Τσεχική Δημοκρατία, μετά από την κατακραυγή που δέχτηκε, κατέβασε την ανάρτηση και ζήτησε επίσημα συγγνώμη.

Παράλληλα, γνωστοποίησαν πως και τα δέκα κορίτσια που πέρασαν από αυτή τη «δοκιμασία» θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

«Ο σκοπός του διαγωνισμού αυτού ήταν η προώθηση της τεχνικής εκπαίδευσης. Αλλά εάν το αρχικό επιχείρημα εγείρει αμφιβολίες ή ανησυχίες, λυπούμαστε πολύ», αναφέρεται στη νέα δημοσίευση.

Bikini hiring contest for nuclear plant interns gets toxic reaction, By Nancy Coleman, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ