ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος πρωθυπουργός άφησε τον Τραμπ να περιμένει με το ακουστικό στο χέρι (vids)

Ποιος πρωθυπουργός άφησε τον Τραμπ να περιμένει με το ακουστικό στο χέρι (vids)
REUTERS/Carlos Barria

Είναι δυνατόν να καλεί κάποιον ο πλανητάρχης και να τον αφήνει στην αναμονή; Και όμως συνέβη...

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του, σήκωσε το ακουστικό και πήρε τηλέφωνο τον νέο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Εκείνος όμως τον άφησε να περιμένει στο ακουστικό τουλάχιστον 1,5 λεπτό.

Όταν τελικά του μίλησε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ του είπε: «Γεια σου, πως είσαι; Συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη σου. Έχουμε πολλούς δημοσιογράφους από τα ΜΜΕ της Ιρλανδίας που μας παρακολουθούν αυτή τη στιγμή».

2017 06 27T161328Z 1498997506 RC15D8D10F00 RTRMADP 3 USA IRELAND

(Πηγή: REUTERS/Carlos Barria)

Όπως ήταν φυσικό οι δημοσιογράφοι κατέγραψαν καρέ καρέ τη στιγμή και το βίντεο έκανε τον γύρο των social media.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μόνο στιγμιότυπο που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε για λίγο τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας για να φλερτάρει και να κολακεύσει τη δημοσιογράφο, Καϊτριόνα Πέρι, ανταποκρίτρια του ιρλανδικού δικτύου RTE στην Ουάσιγκτον.

Τη στιγμή που έλεγε στον Λίο Βαράντκαρ ότι δημοσιογράφοι από τη χώρα του βρίσκονται στο γραφείο του, ρώτησε τη δημοσιογράφο: «Εσύ από πού είσαι; Έλα εδώ, έλα εδώ. Από πού είσαι; Έχουμε τόσο όμορφες παρουσίες από τον ιρλανδικό Τύπο».

Και δεν σταμάτησε εκεί. «Έχει ωραίο χαμόγελο, βάζω στοίχημα ότι σου φέρεται καλά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ