ΚΟΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Hannibal Lecter ζει εδώ και 39 χρόνια στην απομόνωση

Ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Hannibal Lecter ζει εδώ και 39 χρόνια στην απομόνωση
liverpoolecho.co.uk

Ο 64χρονος Robert Maudsley θεωρείται ο πιο επικίνδυνος κρατούμενος στη Μεγάλη Βρετανία και για αυτό το λόγο ουσιαστικά βρίσκεται εδώ και 39 χρόνια σε απομόνωση.

Ο «Hannibal the Cannibal» της Μεγάλης Βρετανίας έχει περάσει 14.235 ημέρες στην απομόνωση της φυλακής HMP Wakefield στο Δυτικό Yorkshire. Εκεί κρατείται σε ένα «γυάλινο κλουβί», μια μονάδα που αποτελείται από δυο κελιά ενωμένα μεταξύ τους, η οποία μοιάζει πολύ με ετο κελί του Δρ Λέκτερ στη «Σιωπή των Αμνών».

Κατασκευάστηκε ειδικά για τον Maudsley το 1983, επτά χρόνια πριν γυριστεί η ταινία. Το «κλουβί», έχει μεγάλα παράθυρα με αλεξίσφαιρα τζάμια, μέσα από τα οποία οι φύλακες μπορούν να τον παρακολουθούν. Τα μοναδικά έπιπλα είναι μια καρέκλα και ένα τραπέζι από συμπιεσμένο χαρτόνι. Ο νιπτήρας και η λεκάνη της τουαλέτας είναι βιδωμένα στο πάτωμα, ενώ ένα χτιστό κρεβάτι συμπληρώνει την «επίπλωση».

Μέσα σε αυτό το «κλουβί» ζει 23 ώρες το 24ώρο. Κατά τη διάρκεια της ωριαίας άσκησής του στο προαύλιο της φυλακής, συνοδεύεται από φύλακες ενώ δεν του επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με άλλους κρατούμενους.

Ο Maudsley, έσφαξε το πρώτο του θύμα, το 1973. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο του Broadmoor καθώς ομάδα ψυχιάτρων διαπίστωσαν ότι ήταν ψυχικά άρρωστος.

Στο νοσοκομείο δολοφόνησε έναν τρόφιμο. Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν βγήκαν το θύμα με ένα κουτάλι καρφωμένο στο κρανίο.

Μετά το έγκλημα, στάλθηκε στη φυλακή Wakefield. Εκεί κατάφερε να σκοτώσει άλλους δυο κρατούμενους. Ο πρώτος ήταν ο 46χρονος Salney Darwood και ο δεύτερος ήταν ο William Roberts του οποίου έσπασε το κεφάλι στον τοίχο.

Σύμφωνα, μάλιστα με δημοσιεύματα της εποχής ο Maudsley είχε φάει τον εγκέφαλο του Darwood.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ