ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Άμπε συμφώνησαν να εντείνουν την πίεση στη Βόρεια Κορέα

Τραμπ και Άμπε συμφώνησαν να εντείνουν την πίεση στη Βόρεια Κορέα
REUTERS/Jim Bourg

Να εντείνουν την πίεση που ασκούν στη Βόρεια Κορέα, σε συνεργασία με τη Νότια Κορέα, συμφώνησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνία.

Σύμφωνα με Ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο στόχος της συνομιλίας, όπως μετέδωσε το Reuters, ήταν να εδραιωθεί η στενή συνεργασία των τριών χωρών εν όψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο της Γερμανίας εντός της εβδομάδας.

Tην Παρασκευή πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων απαιτούν να δοθεί μια «αποφασιστική απάντηση» και πως έληξε η περίοδος της «στρατηγικής υπομονής»με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

«Η στρατηγική υπομονή με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει αποτύχει. . . Ειλικρινά, η υπομονή τελείωσε», δήλωσε ο Τραμπ από τον κήπο του Λευκού Οίκου μαζί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν. Παράλληλα, σημείωσε πως:

Συνεργαζόμαστε στενά με την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία καθώς και με εταίρους μας σε όλο τον κόσμο, για την λήψη μέτρων σε διπλωματικό, οικονομικό επίπεδο και επίπεδο ασφάλειας ώστε να προστατέψουμε τους συμμάχους μας και τους πολίτες μας από αυτή την απειλή γνωστή ως Βόρεια Κορέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ