ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νεκροί και οι 18 επιβάτες του λεωφορείου που συγκρούστηκε με φορτηγό (pics)

Γερμανία: Νεκροί και οι 18 επιβάτες του λεωφορείου που συγκρούστηκε με φορτηγό (pics)
REUTERS/STRINGER

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη σύγκρουση ενός τουριστικού λεωφορείου που τυλίχτηκε στις φλόγες, έπειτα από σύγκρουση με φορτηγό σε έναν αυτοκινητόδρομο στην γερμανική πολιτεία της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας και οι 18 άνθρωποι που επέβαιναν, είναι νεκροί. «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι 18 που επέβαιναν στο λεωφορείο σκοτώθηκαν στο δυστύχημα», ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, με ανάρτησή τους στο Twitter.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όταν το τουριστικό λεωφορείο βρέθηκε σε μποτιλιάρισμα και έπεσε πάνω σε νταλίκα που προηγείτο, κοντά στην πόλη Στάμπαχ, περίπου 90χλμ βορειοανατολικά της Νυρεμβέργης. Το λεωφορείο μετέφερε 46 συνταξιούχους και τους δύο οδηγούς του.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το λεωφορείο να πιάσει φωτιά και να καεί εντελώς. Τριάντα ακόμη επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά.

BUS

Πηγή: Reuters/Stringer

Οι ταυτότητες κάποιων επιβαινόντων μένει να εξακριβωθούν, αλλά η αστυνομία δεν πιστεύει ότι ξένοι υπήκοοι βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα, τόνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι Αρχές της Γερμανίας έχουν ανασύρει τις σορούς 11 ατόμων από το λεωφορείο. Οι διασώστες αναζητούν ακόμη επτά αγνοούμενους και όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ:

«Οι θερμοκρασίες ήταν τέτοιες ώστε μπορεί κανείς να αναγνωρίσει μόνο τη χαλύβδινη δομή του λεωφορείου. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι σημαίνει αυτό για τους επιβάτες».

2017 07 03T083419Z 1086797095 RC114BBD5070 RTRMADP 3 GERMANY CRASH

Συγκλονισμένη η Μέρκελ από το δυστύχημα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «δυστυχώς πολλοί άνθρωποι --μια ομάδα τουριστών από τη Σαξονία-- έχασαν τη ζωή τους σ' αυτό το φλεγόμενο λεωφορείο».

Παράλληλα, τόνισε πως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι «συγκλονισμένη» από το δυστύχημα.

2017 07 03T101241Z 1048514117 RC14B94C3850 RTRMADP 3 GERMANY CRASH copy

(REUTERS/News 5)

bus 2

Πηγή: reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ