ΚΟΣΜΟΣ

Τίλερσον: Σημαντικό να υπάρξει καλή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Τραμπ-Πούτιν

Τίλερσον: Σημαντικό να υπάρξει καλή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Τραμπ-Πούτιν
REUTERS/Kevin Lamarque

Στη σημαντική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξει «καλή ανταλλαγή» απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Θα έλεγα σε αυτό το σημείο ότι είναι δύσκολο να προβλέψω ποιες είναι οι προθέσεις της Ρωσίας, στο πλαίσιο των σχέσεων με τις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για τη διάσκεψη της ομάδας των χωρών G20, στο Αμβούργο.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό μέρος της συνάντησης αυτής, θα είναι να γίνει μία καλή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των προέδρων Τραμπ και Πούτιν, για το πως βλέπουν την φύση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα και παρότι η ατζέντα των θεμάτων συζήτησης Τραμπ-Πούτιν δεν έχει γίνει γνωστή, ο Τίλερσον επεσήμανε πως οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να συζητήσουν με τη Ρωσία κοινές προσπάθειες εξεύρεσης σταθερότητας στην εμπόλεμη Συρία, ακόμα και ζώνες απαγόρευσης πτήσεων.

«Εάν οι δύο χώρες μας συνεργαστούν για να εδραιώσουν τη σταθερότητα στο έδαφος, θα δημιουργήσει ένα θεμέλιο για την επίλυση του πολιτικού μέλλοντος της Συρίας».

Να υπενθυμίσουμε πως η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα γίνει την Παρασκευή στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ