ΚΟΣΜΟΣ

Θεματοφύλακας της φύσης: Ο φτωχός Μπαγκλαντεσιανός που φυτεύει ένα δέντρο κάθε μέρα (Vid)

Θεματοφύλακας της φύσης: Ο φτωχός Μπαγκλαντεσιανός που φυτεύει ένα δέντρο κάθε μέρα (Vid)
Youtube/The The Daily Star

Ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά; Ναι, αν είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Σας παρουσιάζουμε τον Abdul Samad Sheikh, έναν 60χρονο οδηγό από το Μπαγκλαντές ο οποίος αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι οι μεμονωμένες κινήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σημαίνουν πάρα πολλά.

Ο Sheikh γνωστός και ως «Tree Samad», φυτεύει τουλάχιστον ένα δέντρο κάθε μέρα από την ηλικία των 12 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχει φυτέψει ένα τεράστιο δάσος με πάνω από 17.500 δέντρα.

Στην πατρίδα του, το Faridpur, στο κεντρικό Μπανγκλαντές, είναι γνωστός για αυτή του τη δραστηριότητα. Τα χρήματα που κερδίζει από τη δουλειά του είναι ελάχιστα (100 taka = 1,25 δολάρια) και μετά βίας αρκούν για να θρέψει την οικογένειά του.

Παρότι είναι φτωχός, καταφέρνει να αγοράσει ένα δέντρο κάθε μέρα από το Faridpur Gardening Center στην περιοχή του.

Κατά κύριο λόγο τα φυτεύω σε δημόσια γη, ώστε κανείς να μην τα κόψει αργότερα. Αγαπώ όλα τα πλάσματα, τα ζώα, αλλά κυρίως τα δέντρα.

Ο 60χρονος πιστεύει ότι είναι καθήκον του απέναντι στο περιβάλλον και ισχυρίζεται ότι δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί τη νύχτα αν δεν φυτέψει έστω και ένα δέντρο καθημερινά.

Ο Samad μαζί με τη σύζυγό του Jorna και τα τέσσερα από τα παιδιά τους ζουν σε δύο παράγκες. Για την προσπάθειά του βραβεύτηκε από την εφημερίδα Daily Star με το ποσό των 100.000 taka (1253 δολάρια) προκειμένου να φτιάξει ένα καλύτερο σπίτι για την οικογένειά του.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ