ΚΟΣΜΟΣ

G20: Η πρώτη συνάντηση Τράμπ-Πούτιν (pics)

G20: Η πρώτη συνάντηση Τράμπ-Πούτιν (pics)
REUTERS/ CARLOS BARRIA

Σε θερμό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση Τραμπ και Πούτιν στο Αμβούργο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον  Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε ότι είναι «τιμή του» που τον συναντά ενώ ο Ρώσος ηγέτης απάντησε «χαίρομαι που σας γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα φέρει αποτελέσματα».

"Ο Πούτιν και εγώ έχουμε συζητήσει διάφορα πράγματα και νομίζω ότι πηγαίνει πολύ καλά", είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, καθισμένος δίπλα στον Ρώσο ηγέτη τον οποίο συνάντησε σήμερα στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

"Είχαμε κάποιες πολύ, πολύ καλές συνομιλίες. Θα μιλήσουμε τώρα και προφανώς αυτό θα συνειστεί. Αναμένουμε να συμβούν πολλά πολύ θετικά πράγματα για τη Ρωσία, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για κάθε ενδιαφερόμενο. Και είναι τιμή να βρίσκομαι μαζί σας", πρόσθεσε.

2017 07 07T143940Z 1962840467 RC1CB36F6740 RTRMADP 3 G20 GERMANY TRUMP PUTIN

Ο Πούτιν, μέσω διερμηνέα, σχολίασε ότι μολονότι οι δυο τους έχουν μιλήσει τηλεφωνικά, η τηλεφωνική επικοινωνία δεν αρκεί και χαρακτήρισε σημαντική τη διμερή αυτή συνάντηση.

"Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω (...) αυτή η συνάντηση να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα", πρόσθεσε.

2017 07 07T143507Z 807455680 RC15A116EA30 RTRMADP 3 G20 GERMANY TRUMP PUTIN

Οι δύο ηγέτες έχουν συνομιλήσει τηλεφωνικά τέσσερις φορές αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τραμπ, τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην ατζέντα της συζήτησης αναμένεται να τεθούν μία σειρά από θέματα, όπως η κρίση στην Ουκρανία, ο πόλεμος στη Συρία και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στο twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε έτοιμος για τις συναντήσεις με τους ηγέτες αλλά και γι' αυτήν με τον Πούτιν.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Χθες, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής στην Πολωνία, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στη Ρωσία. Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Ρωσίας «αποσταθεροποιητική»

Με το Κρεμλίνο να απαντά: "Διαφωνούμε με αυτή την προσέγγιση", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ επισημαίνοντας ότι το Κρεμλίνο προσδοκά, η αμοιβαία κατανόηση να διέπει τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. "Αυτός είναι ο λόγος ακριβώς που περιμένουμε την πρώτη αυτή συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων" είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ