ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της Μόσχας (vids)

Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της Μόσχας (vids)
Youtube/LikeVideoS

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα της Ρωσίας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες, αλλά και εγκλωβισμένους.  

Όπως μεταδίδει το RT, επικαλούμενο πηγή των σωστικών συνεργείων, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 14, μεταξύ αυτών είναι και ένα παιδί.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η φωτιά εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου Rio στην λεωφόρο Dmitrovskoe. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτήριο.

«48 πυροσβεστικές μονάδες (με προσωπικό άνω των 150 ατόμων) έχουν σταλεί στο σημείο», αναφέρει το υπουργείο Έκτακτων Περιστατικών σε δήλωσή του, το οποίο επιβεβαιώνει πως υπάρχουν τραυματίες, όμως δεν δίνει σαφή αριθμό.

«Υπάρχουν πυκνοί καπνοί» καθώς φλέγονται προϊόντα, τόνισε πηγή στο ίδιο μέσο, προσθέτοντας πως «το σύστημα εξαερισμού ίσως υπολειτουργεί».

Υπάρχουν τέσσερις εγκλωβισμένοι

Τέσσερα άτομα έχουν εγκλωβιστεί στο εμπορικό κέντρο, με τα σωστικά συνεργεία να επιχειρούν να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκονται, αναφέρει το TASS.

«Κόσμος βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες. Προσπαθούμε να τις περάσουμε. Οι πυροσβέστες σέρνονται στο πάτωμα κάτω από το νερό που πετούν με τις μάνικες οι συνάδελφοί τους καθώς υπάρχει πυκνός καπνός και υψηλές θερμοκρασίες», τόνισε ο Ilya Denisov, επικεφαλής τμήματος του υπουργείου.

Συνολικά δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων με ελικόπτερο. Πηγή των διασωστών ανέφερε στο RIA Novosti πως ο καπνός έχει καλύψει τεράστια περιοχή.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίπτωση πυρκαγιάς.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ