ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ένα υγιέστατο αρσενικό πάντα γεννήθηκε στο Κέντρο Έρευνας Γιγάντιων Πάντα

Κίνα: Ένα υγιέστατο αρσενικό πάντα γεννήθηκε στο Κέντρο Έρευνας Γιγάντιων Πάντα
REUTERS/Francois Lenoir

Ένα υγειάστατο αρσενικό πάντα γέννησε η Τζινγκτζίνγκ, το γιγάντιο πάντα το οποίο έχει πάρει το όνομά της από τη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το μωρό, βάρος 189 γραμμαρίων, γεννήθηκε χθες το μεσημέρι (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας για την Αναπαραγωγή των Γιγάντιων Πάντα στη Τσενγκντού.

Πρόκειται για τη δεύτερη γέννα της Τζινγκτζίνγκ, η οποία τον Αύγουστο του 2015 απέκτησε δίδυμα, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γεννημένη τον Αύγουστο του 2005, η Τζινγκτζίνγκ πήρε το όνομά της από τη μία από τις πέντε μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, αν και η κεντρική φιγούρα των μασκότ των Αγώνων ήταν η μεγαλύτερη αδερφή της Τζινγκτζίνγκ, η Μάομαο.

Η Τζινγκτζίνγκ προέρχεται από «ολυμπιακή» οικογένεια καθώς ο πατέρας της Κόμπι γεννήθηκε την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992 και "βαπτίστηκε" από τον πρώην πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, που έδωσε το όνομα αυτό στο σκυλάκι Cobi, τη μασκότ των Αγώνων. Η μητέρα της Γιάγια, γεννήθηκε την ημέρα έναρξης των Ασιατικών Αγώνων του Πεκίνου το 1990.

Τα γιγάντια πάντα είναι απειλούμενο είδος λόγω των εξαιρετικά χαμηλών ποσοστών αναπαραγωγής που παρατηρούνται σε όσα ζουν ελεύθερα στη φύση. Όσα ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας συχνά γεννούν δίδυμα και κάποιες φορές τρίδυμα. Από την αρχή της χρονιάς στο κέντρο έρευνας της Τσενγκντού έχουν γεννηθεί πέντε μικρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ