ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η φάρμα όπου τα ζώα τρώνε σοκολάτα και... καραμέλες (pics)

Αυστραλία: Η φάρμα όπου τα ζώα τρώνε σοκολάτα και... καραμέλες (pics)
CNNi

Σε μία ήσυχη γωνιά της Νότιας Αυστραλίας οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να δείξουν τη φιλική τους διάθεση στους γείνονες και τη φιλοξενία τους στους επισκέπτες. 

Στο μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο της πόλης Mount Dambier, όπου μόνο ελάχιστα αεροπλάνα απογειώνονται ή προσγειώνονται την ημέρα, κανείς δεν περιμένει στην ουρά για ταξί. Η πόλη Mount Gambier βρίσκεται στη μέση της διαδρομής, μεταξύ της Μελβούρνης και της Αδελαΐδας (πρωτεύουσα της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας), είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής πόλη της Νότιας Αυστραλίας και έχει πληθυσμό μικρότερο των 30.000 κατοίκων. Τα προϊόντα που παράγονται εκεί είναι βραβευμένα και μοναδικά, όπως για παράδειγμα τα κρασιά Coonawarra, η αστακομακαρονάδα και το περιζήτητο θαλάσσιο σαλιγκάρι, γνωστό και ως adalone. Αυτό όμως που βρίσκεται στην κορυφή των εξαγωγών είναι το βοδινό κρέας από βοοειδή τα οποία τρέφονται με ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο μείγμα γλυκών απολαύσεων: σοκολάτα, καραμέλες και μπισκότα.

1

(Πηγή: CNNi)

Σωστά διαβάσατε. Πρόκειται για μία ξεχωριστή αλλά επιτυχημένη προσέγγιση η οποία προσδίδει μία μοναδική γεύση στο βοδινό κρέας. Περίπου 20 άτομα εργάζονται στο Mayara Station όπου εκτρέφονται τα βοοειδή. Είναι ένα μικρό αγρόκτημα σε σύγκριση με άλλα αυστραλιανά, όπως το Anna Creek, το οποίο καλύπτει περίπου 6.000.000 στρέμματα!

2 copy

(Πηγή: CNNi)

Τα βοοειδή ονομάζονται «Wagyu» που μεταφράζεται ως «ιαπωνική αγελάδα». Υπάρχουν δύο είδη, τα κόκκινα και τα μαύρα. Όσα ζουν στο Mayara Station είναι 100% Wagyu, που σημαίνει ότι και οι δύο γονείς είναι Wagyu.

Η βασική διαφορά σε σχέση με το βοδινό κρέας στον υπόλοιπο κόσμο είναι ότι τους τελευταίους δύο μήνες της ζωής τους τρώνε περίπου δύο κιλά σοκολάτα, μπισκότα και καραμέλες κάθε ημέρα.

3 copy

(Πηγή: CNNi)

«Όταν άρχισα να τρώω βοδινό κρέας οι άνθρωποι έλεγαν ότι έχει μοναδική γεύση. Πάντα πίστευα ότι αυτό οφείλεται στην περιοχή καθώς τα βοδινά είναι 100% Wagyu. Τα βοοειδή τρελαίνονται για το γλυκό μείγμα. Μέχρι να έρθει η στιγμή για να το φάνε έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται και δεν παίρνουν βάρος. Οπότε η γλυκιά και ξεχωριστή τροφή τους δίνεται 100% για τη γεύση» λέει ο ιδιοκτήτης του Mayura Station, Scott de Bruin.

4 copy

(Πηγή: CNNi)

Κοντά στο Mayura Station υπάρχει το εστιατόριο Degustation Room, το οποίο είναι ανοιχτό τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ο σεφ Mark Wright φτιάχνει εκπληκτικά πιάτα, κυρίως από βοδινό κρέας.

5

(Πηγή: CNNi)

Το 70% της εξαγωγής του βοδινού κρέατος από το αγρόκτημα στη Νότια Αυστραλία πηγαίνει στην Κίνα και στο Ντουμπάι. Το Χονγκ Κονγκ είναι άλλη μία χώρα στην οποία εξάγεται το βοδινό κρέας.

«Έχω δοκιμάσει πολλά κρέατα αλλά το Mayura διαφέρει: δίνει μία τέλεια ισορροπία λίπους και κρέατος, η γεύση του είναι μοναδική και αισθάνομαι την γεύση της σοκολάτας στο στόμα μου» λέει ο σεφ του ξενοδοχείου Four Season στο Χονγκ Κονγκ.

6

(Πηγή: CNNi)

Australian farm feeds chocolate to cattle to make the tastiest Wagyu beef, Chris Dwyer, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ