ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Λαβρόφ υπερασπίζονται τον μεγαλύτερο γιο του Αμερικανού πρόεδρου

Τραμπ και Λαβρόφ υπερασπίζονται τον μεγαλύτερο γιο του Αμερικανού πρόεδρου
REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον μεγαλύτερο γιο του γράφοντας πως είναι «αθώος», για το ζήτημα των αποκαλύψεων που τον θέλουν να "καλωσόρισε" τη βοήθεια μιας Ρωσίδας δικηγόρου για την οποία πίστευε ότι διέθετε πληροφορίες που θα έβλαπταν την αντίπαλο του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον.

«Ο γιος μου Ντόναλντ έκανε καλή δουλεία χθες το βράδυ», έγραψε ο πλανητάρχης, αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε ο γιος του στο Fox News.

«Ήταν ανοικτός, ξεκάθαρος και αθώος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική ιστορία. Θλιβερό!», πρόσθεσε.

Σε δεύτερη ανάρτησή του, επιτέθηκε κατά των μέσων ενημέρωσης, που σύμφωνα με τον ίδιο οι πηγές που επικαλούνται, δεν υπάρχουν.

Υπέρ του Τραμπ τζούνιορ και ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ με τη σειρά του δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι «παράλογο» ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου να κατηγορείται επειδή συναντήθηκε με τη δικηγόρο. Χαρακτηριστικά είπε:

Εξεπλάγην όταν ενημερώθηκα ότι μια Ρωσίδα δικηγόρος κατηγορείται ή ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος κατηγορείται ότι μίλησε με τη Ρωσίδα δικηγόρο. Κατά τη γνώμη μου είναι παράλογο.

«Διότι όταν ένας άνθρωπος μιλά με έναν δικηγόρο, τι πρόβλημα ή ποια απειλή θα μπορούσε να προκύψει; Δεν το γνώριζα, ενημερώθηκα σχετικά από την τηλεόραση», επεσήμανε ο Λαβρόφ από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σχολιάζοντας μάλιστα την κάλυψη της υπόθεσης από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε: «Είναι φοβερό πώς σοβαροί άνθρωποι κάνουν την τρίχα τριχιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ