ΚΟΣΜΟΣ

Πύργος Γκρένφελ: 12χρονη διαγνώστηκε με δηλητηρίαση από τοξικό αέριο

Πύργος Γκρένφελ: 12χρονη διαγνώστηκε με δηλητηρίαση από τοξικό αέριο
Reuters

Με συμπτώματα δηλητηρίασης από τοξικό αέριο το οποίο πιθανότατα απελευθερώθηκε από την καύση του μονωτικού υλικού ή των πλαστικών του μοιραίου πύργου Γκρένφελ νοσηλεύτηκε η 12χρονη Λουάνα Γκόμες.

Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα τα οποία έχει στην κατοχή του το βρετανικό δίκτυο BBC, η 12χρονη διαγνώστηκε με δηλητηρίαση από κυανιούχο άλας. Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη διάγνωση καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο αναφορές για επιζήσαντες του Γκρένφελ οι οποίοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία με αντίδοτο κυανίου.

Η μητέρα και η αδελφή της Λουάνα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο προληπτικά. Συγκλονιστική είναι και η πληροφορία που ήρθε στο φως ότι η μητέρα της 12χρονης ήταν επτά μηνών έγκυος και έχασε το μωρό τη μετά την πυρκαγιά.

Ο Ρότζερ Χάραμπιν, ανταποκριτής του BBC για το περιβάλλον, ανέφερε ότι η δηλητηρίαση με κυανιούχο άλας συμβαίνει συχνά μετά από φωτιές σε σπίτια καθώς για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται πολλά πλαστικά.

Το τοξικό αέριο μπορεί πολύ γρήγορα να πνίξει κάποιον που προσβάλλεται από αυτό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ζάλη, σύγχυση, έμετο και σπασμούς. Σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ