ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Στόχος συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και άλλων χωρών είναι τα αμοιβαία οφέλη

Κίνα: Στόχος συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και άλλων χωρών είναι τα αμοιβαία οφέλη
Reuters/David Gray

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ δήλωσε πως η Κίνα ελπίζει ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν απερίσπαστες από τον προστατευτισμό και αποφεύγουν να στέλνουν συγκεχυμένα και αρνητικά μηνύματα.

Η Γερμανία αποφάσισε την Τετάρτη να σκληρύνει τους κανόνες για τις επενδύσεις προκειμένου να προστατεύσει στρατηγικά σημαντικές βιομηχανίες απέναντι σε ενδιαφερόμενους εκτός της ΕΕ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γερμανία, μαζί με τη Γαλλία και την Ιταλία, θα ζητήσουν να υπάρξει ένας αντίστοιχος ευρωπαϊκός μηχανισμός. Αυτές οι κινήσεις αντανακλούν τις ανησυχίες ότι οι κινεζικές εταιρίες μπορούν να αποκτήσουν γερμανική τεχνολογία μέσω των εξαγορών, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Κίνα γνωρίζει αυτές τις τάσεις στη Γερμανία και την ΕΕ, δήλωσε ο Γκενγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, επαναλαμβάνοντας ότι η φύση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και άλλων χωρών, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, είναι να υπάρχουν αμοιβαία οφέλη.

Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομική και η εμπορική συμφωνία μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης υπήρξε παραγωγική και έχει ευνοήσει τις επιχειρήσεις και τους λαούς και στις δύο πλευρές, δήλωσε ο Γκενγκ.

Στις σημερινές συνθήκες, η Κίνα είναι πρόθυμη να διευκολύνει το ελεύθερο εμπόριο και τις επενδύσεις με τη Γερμανία και την ΕΕ, δήλωσε ο Γκενγκ, αναγνωρίζοντας ότι οι προσπάθειες πρέπει να γίνουν με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό και σύμφωνα με την αρχή του αμοιβαίου οφέλους και της κοινής ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ