ΗΠΑ: Τεράστια τρύπα «κατάπιε» σπίτια στη Φλόριντα (pics)
Πηγή: CNN International

Μία τεράστια τρύπα άνοιξε ξαφνικά στο έδαφος στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, «καταπίνοντας» σπίτια και σκάφη.

Διαβάστε επίσης

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο Λαντ Ο’Λέικς, βόρεια της Τάμπα, στην κομητεία Πάσκο της Φλόριντα.

Η τρύπα εμφανίστηκε αρχικά στην αυλή μιας κατοικίας και είχε το μέγεθος μιας μικρής πισίνας, ωστόσο συνέχισε να μεγαλώνει ανησυχητικά. Πολύ γρήγορα «κατάπιε» ένα σπίτι και ένα σκάφος και το 80% μιας παρακείμενης κατοικίας. Ευτυχώς εκείνη την ώρα τα σπίτια ήταν άδεια και δεν υπήρξαν θύματα.

Μέχρι το απόγευμα η τρύπα έχει μεγαλώσει φθάνοντας τα 76 μέτρα φάρδος και 15 μέτρα βάθος απειλώντας κι ένα τρίτο σπίτι.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, οι οποίες προχώρησαν σε εκκένωση ολόκληρης της γύρω περιοχής για την αποφυγή των χειρότερων. Ο σερίφης της περιοχής Κρις Νόκο είπε ότι το έδαφος γύρω από την τρύπα ήταν μαλακό και έδινε την εντύπωση ότι κινείτο.

florida 2

Πηγή: CNN International

Συνολικά 11 σπίτια εκκενώθηκαν, περιλαμβανομένων και των δύο που καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τα αρχεία της κομητείας στο οικόπεδο όπου εξαφανίστηκε το πρώτο σπίτι είχε δημιουργηθεί παλαιότερα μια τρύπα, την οποία παραγέμισαν οι αρχές με τσιμέντο το 2014. Το σπίτι πουλήθηκε το 2015.

«Χάθηκε όλο το βιός των ανθρώπων. Ό,τι είχαν μέσα σε αυτά τα σπίτια. Στο ένα από αυτά ζούσε μια ανάπηρη ηλικιωμένη και έτσι τρέξαμε να πάρουμε φάρμακα και άλλα πράγματα που χρειαζόταν», δήλωσε ένας πυροσβέστης.


Διαβάστε επίσης

Τραμπ: Η συμφωνία με τον Κιμ μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές

Γαλλία: Ανοιχτά όλα τα σενάρια για την επίθεση στο σούπερ-μάρκετ

Δεκάδες τραυματίες από πυροβολισμούς σε φεστιβάλ στο Νιου Τζέρσι

Κουτσούμπας: Το «yes men» προς ΗΠΑ και Αμερικανό πρέσβη έχει ενταθεί από την «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ