Όλη η αλήθεια για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros (aud)

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, η οποία συνεχίζει την προκλητική ρητορική της με αφορμή το πρόγραμμα γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, στέλνει ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο CNN Greece.

Διαβάστε επίσης

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το ερευνητικό σκάφος Barbaros βρίσκεται στα Οικόπεδα 5, 6 και 7, τα οποία αμφισβητεί η τουρκική πλευρά, και όχι κοντά στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι ίδιες πληροφορίες διαψεύδουν ότι το σκάφος άλλαξε αιφνιδιαστικά πορεία και τονίζουν ότι δεν υπάρχει κάποια δραστηριότητα.

 

Χριστοδουλίδης: Δεν θα εμπλακούμε σε δημόσιο διάλογο με την Τουρκία

«Παρακολουθούμε τις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Η υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται ως είχαν προγραμματιστεί» τονίζει ο κ. Χριστοδουλίδης ενώ αναφορικά με τις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει κλίμα έντασης στην περιοχή υπογράμμισε:

«Εκείνο που απαιτείται από όλους μας είναι σοβαρότητα, ψυχραιμία και λίγα λόγια».

«Δεν πρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση να εμπλακούμε σε ένα δημόσιο διάλογο με την Τουρκία που στόχο έχει την επικοινωνιακή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατία» σημείωσε.

 


Διαβάστε επίσης

O Ερντογάν απέρριψε την απολογία του ΝΑΤΟ: Δεν φτάνει μία απλή συγνώμη

Τουρκία: Κρατείται και ανακρίνεται ο εκπρόσωπος των Κούρδων ανταρτών της Συρίας

Τσαβούσογλου: O Γκιουλέν έχει «διεισδύσει» στην αμερικανική δικαιοσύνη

Συγνώμη Νορβηγίας στην Τουρκία για το περιστατικό στη νατοϊκή άσκηση