ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ διόρισε ειδικό σύμβουλο για την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές

Ο Τραμπ διόρισε ειδικό σύμβουλο για την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές
REUTERS/Kevin Lamarque

Το διορισμό ενός πρώην ομοσπονδιακού εισαγγελέα στη θέση ειδικού συμβούλου για νομικά και δικαστικά θέματα στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο ειδικός σύμβουλος, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, θα διαχειριστεί την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Συνέταιρος σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον, το Hogan Lovells, και πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας, «ο Τάι Κομπ θα αναλάβει καθήκοντα ειδικού συνηγόρου» επισημαίνεται σε ένα πολύ σύντομο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, θα αναλάβει θέματα που σχετίζονται με τις έρευνες του FBI και του Κογκρέσου, με επίκεντρο την φερόμενη συνωμοσία μεταξύ των μελών του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο ειδικός σύμβουλος θα εργαστεί σε συντονισμό με τους ιδιωτικούς δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του Αμερικανού πρόεδρου στο σκάνδαλο της ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο διορισμός του Κομπ ανακοινώνεται έπειτα από μια εβδομάδα που σηματοδοτήθηκε από τις αποκαλύψεις σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, με μια Ρωσίδα δικηγόρο μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ