ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Οι Αρχές ψάχνουν το κορίτσι με τη μίνι φούστα (pics&vid)

Σαουδική Αραβία: Οι Αρχές ψάχνουν το κορίτσι με τη μίνι φούστα (pics&vid)
Twitter

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα στη Σαουδική Αραβία ένα βίντεο που δείχνει μια νεαρή κοπέλα να ποζάρει με κοντό μπλουζάκι και φούστα στο ιστορικό οχυρό Ushayqir.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο SnapChat, έχει προκαλέσει την οργή πολλών πολιτών της χώρας. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί Σαουδάραβες υποστηρίζουν πως η γυναίκα θα πρέπει να δικαστεί για αυτή την «προκλητική της εμφάνιση». Επίσης, κάποιοι υποστηρίζουν πως εφόσον ζει στη Σαουδική Αραβία θα πρέπει να αποδεχθεί τους νόμους της.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που στηρίζουν την Khulood, χαρακτηρίζοντας γενναία τη συμπεριφορά της, υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν ξένοι που ντύνονται με παρόμοιο τρόπο όταν επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία και εξαιρούνται από τον κώδικα ενδυμασίας της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο κώδικας ενδυμασίας των γυναικών στη Σαουδική Αραβία ακολουθεί τον ισλαμικό θρησκευτικό κώδικα διαβίωσης (σαρία). Οφείλουν δηλαδή να κυκλοφορούν νικάμπ.

Ορισμένοι μάλιστα χρήστες έκαναν photoshop στην εικόνα της νεαρής "καλύπτοντας" τα γυμνά σημεία του σώματός της.

Οι καταγγελίες έφτασαν και στις αρμόδιες Αρχές, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα ληφθούν μέτρα κατά της νεαρής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ