ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Το Facebook «κατέβασε» φωτογραφία ηθοποιού που θήλαζε - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας

Κύπρος: Το Facebook «κατέβασε» φωτογραφία ηθοποιού που θήλαζε - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Facebook/Melanie Steliou

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε φωτογραφία που ανάρτησε στο Facebook η ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια Μέλανη Στέλιου από την Κύπρονα θηλάζει τον πεντάμηνο γιο της. Μετά από καταγγελία χρήστη το κοινωνικό δίκτυο «κατέβασε» την ανάρτησή της.

Τη φωτογραφία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ανέβασε η ηθοποιός τo απόγευμα της Κυριακής -πρώτα στο Instagram και μέσω αυτού στο Facebook- και τη δείχνει να θηλάζει το παιδί της δημόσια, αλλά διακριτικά, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Η φωτογραφία προκάλεσε κύματα διαμαρτυρίας τόσο από άνδρες όσο και γυναίκες, που την κατηγορούσαν για προσβολή δημοσίας αιδούς.

Κάποιος απ' αυτούς που «θίχτηκαν» κατήγγειλε τη φωτογραφία στο Facebook με αποτέλεσμα αυτή να «κατέβει» έως ότου εξεταστεί τι ακριβώς περιέχει.

Σημειώνεται πως το Facebook έχει δεδηλωμένη πολιτική υπέρ του θηλασμού και επιτρέπει φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν, επομένως η φωτογραφία αναμένεται σύντομα να επανεμφανιστεί σε όλους τους χρήστες που έχουν πρόσβαση στο προφίλ της κ. Στέλιου.

Υπήρξαν και εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την μητέρα, η οποία πήγαινε στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει συνέδριο για την παιδική κακοποίηση και πήρε μαζί και το μωρό της.

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Γιώργος Παμπορίδης, με ανάρτηση του στο twitter, τοποθετήθηκε υπέρ του δημόσιου θηλασμού. «Ντρεπόμαστε για μητέρες που θηλάζουν, αντί για την πολιτιστική μας ανυποληψία. Στο ερώτημα Δύση ή Ανατολή πολλοί σπεύδουν έμπρακτα στο δεύτερο» σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ