ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό ήταν το όγδοο πρόσωπο στη συνάντηση υιού Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο

Αυτό ήταν το όγδοο πρόσωπο στη συνάντηση υιού Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο
twitter/Thelastrefugee

Το όγδοο πρόσωπο που παρέστη, τον Ιούνιο του 2016, σε μια συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και μιας Ρωσίδας δικηγόρου ήταν ο αντιπρόεδρος του ομίλου Crocus International Ίκε Καβελάτζε, όπως έγινε γνωστό από τον συνήγορό του.

Ο δικηγόρος Σκοτ Μπάλμπερ επιβεβαίωσε την ταυτότητα του πελάτη του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Λίγο νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN σε ρεπορτάζ του ανέφερε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ταυτοποίησε τον Καβελάτζε, ο οποίος συνεργάζεται στην έρευνα.
Ο Μιούλερ έχει αναλάβει να ερευνήσει την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος έχει παραδεχτεί ότι πέρσι τον Ιούνιο συναντήθηκε στο Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη με μια Ρωσίδα δικηγόρο η οποία φέρεται ότι διέθετε επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλο του πατέρα του στις εκλογές. Για να κλειστεί το ραντεβού μεσολάβησε ο Ρωσο-αζέρος τραγουδιστής και επιχειρηματίας Εμίν Αγκαλάροφ, εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Crocus που έχει ιδρύσει ο πατέρας του.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο LinkedIn ο Ίκε Καβελάτζε προσελήφθη στον όμιλο Crocus ως αναλυτής το 2004 και προήχθη στη θέση του αντιπροέδρου πέντε χρόνια αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ