ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσίδα δικηγόρος που συναντήθηκε με τον Τραμπ τζούνιορ έτοιμη να καταθέσει στο Κογκρέσο

Η Ρωσίδα δικηγόρος που συναντήθηκε με τον Τραμπ τζούνιορ έτοιμη να καταθέσει στο Κογκρέσο

Η Ρωσίδα δικηγόρος, η οποία συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, δήλωσε έτοιμη να καταθέσει στο Κογκρέσο για να διαλύσει την "μαζική υστερία", -όπως την χαρακτήρισε- που έχει προκύψει, σχετικά με τη συνάντηση αυτή, που έγινε πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Τραμπ συμφώνησε τον περασμένο χρόνο να συναντήσει την Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, μια γυναίκα που όπως του είπαν ήταν δικηγόρος της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία ενδεχομένως να διέθετε επιβαρυντικές πληροφορίες για την Δημοκρατική αντίπαλο του πατέρα του, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με emails που έδωσε ο ίδιος στην δημοσιότητα.

Σημειώνεται πως η συνάντηση αυτή έγινε στις 9 Ιουνίου 2016. Την εποχή εκείνη το ευρύ κοινό αγνοούσε ότι χάκερ είχαν διεισδύσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος. Τα δεδομένα που είχαν κλαπεί δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες εβδομάδες αργότερα από έναν χάκερ που φέρεται ότι συνδεόταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η αμερικανική κυβέρνηση περίμενε μέχρι τον Οκτώβριο για να κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις.

Η Βεσελνίτσκαγια έχει δηλώσει στο παρελθόν ιδιώτης δικηγόρος και επέμενε ότι ποτέ δεν έλαβε επιβαρυντικές πληροφορίες για την Κλίντον και ότι δεν έχει δεσμούς με το Κρεμλίνο.

«Είμαι έτοιμη να ξεκαθαρίσω την κατάσταση πίσω από αυτή τη μαζική υστερία, αλλά μόνο μέσω δικηγόρων ή καταθέτοντας στη Γερουσία», είπε η ίδια σε συνέντευξή της στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, Russia Today, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται πως Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως διαψεύσει τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Μόσχα παρενέβη στην προεδρική εκστρατεία για να βοηθήσει στην άνοδο του Τραμπ στην εξουσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ