Έντονη ανησυχία του Γκουτέρες για την κλιμάκωση της βίας στην Ιερουσαλήμ (pics)
Την ανησυχία του για τα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ, με αφορμή την πρόσβαση στους ιερούς τόπους της Παλιάς Πόλης, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο γγ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΗΕ: «Ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον θάνατο τριών Παλαιστινίων σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και καλεί αυτά τα συμβάντα να ερευνηθούν πλήρως».
Ο επικεφαλής του Οργανισμού κάλεσε τις δύο πλευρές να απόσχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κατάσταση.

REUTERS/Ammar Awad

REUTERS/Ammar Awad
Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, 200 ως 400 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

REUTERS/Ammar Awad

REUTERS/Ammar Awad
Η ένταση ανεβαίνει συνεχώς μετά την απόφαση των ισραηλινών αρχών να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στο Όρος του Ναού, όπου βρίσκεται το τέμενος αλ Αξά, -ένας από τους ιερότερους τόπους των μουσουλμάνων. Το Ισραήλ απαγορεύει πλέον την είσοδο σε άνδρες κάτω των 50 ετών, ενώ εγκαθιστά ανιχνευτές μετάλλων στην πύλη που οδηγεί στον χώρο λατρείας.
Επτά οχήματα διέρρηξε 58χρονος στην Αρτέμιδα – Συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να «ανοίξει» και όγδοο
22:05
Στο «σφυρί» το σπίτι των «Gilmore Girls» - Πωλείται στην τιμή των 2,7 εκατ.
21:53
Ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης εξετάζει τη σύλληψη του Νετανιάχου αν μεταβεί για Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
21:40
Προσποιήθηκαν τους πελάτες και άρπαξαν κοσμήματα αξίας στον Βόλο
21:35