ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλός πέθανε λόγω ελαττωματικού αερόσακου σε τροχαίο

Αυστραλός πέθανε λόγω ελαττωματικού αερόσακου σε τροχαίο
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Ακόμη ένα θύμα προστέθηκε στην λίστα των 17 ατόμων που έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων ιαπωνικής εταιρείας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη 180 ανθρώπους που τραυματίστηκαν από το ίδιο προϊόν.

Το 18ο θύμα είναι ένας Αυστραλός ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από θραύσματα αερόσακου, που τον χτύπησαν στον λαιμό κατά την διάρκεια τροχαίου στο Σύδνεϋ.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο αερόσακός του οχήματός του ήταν της ιαπωνικής εταιρείας, ωστόσο όπως δήλωσε ο διευθυντής της εταιρίας αυτοκινήτου που οδηγούσε ο νεκρός, το συγκεκριμένο όχημα περιλαμβανόταν στη μακρά λίστα των οχημάτων που είχαν ανακληθεί για τον ελαττωματικό αερόσακο.

Ο ίδιος τόνισε πως η εταιρία του συνεργάζεται στενά με τις «αρχές προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες» και έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Η Takata, που τον προηγούμενο μήνα κήρυξε πτώχευση, είχε παραδεχθεί ότι στο σύνολο τους 2,7 εκατομμύρια οχήματα εξοπλίζονται με ελαττωματικούς αερόσακους.

Πριν την πτώχευση αναγκάστηκε να ανακαλέσει 100 εκατομμύρια αερόσακους παγκοσμίως, αριθμός που ενδεχομένως διπλασιαστεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγουν εμπειρογνώμονες. Το κόστος της ανάκλησης ανήλθε στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ