ΚΟΣΜΟΣ

Το νέο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ μπορεί να πλέει 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό (pics&vid)

Το νέο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ μπορεί να πλέει 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό (pics&vid)
america s navy

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R Ford ζυγίζει 100.000 τόνους, κόστισε 10 δισ. ευρώ και μπορεί να πλέει 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό. O Ντόναλντ Τραμπ μόλις το εγκαινίασε.

Στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, στην καθέλκυση του αεροπλανοφόρου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε:

«Από σήμερα θέτω το αμερικανικό σκάφος Gerald R Ford σε αποστολή. Ο Θεός να ευλογεί αυτό το πολεμικό πλοίο και όσους θα πλέουν πάνω του».

5

Στην καθέλκυση μίλησε και η Susan Ford Bales, κόρη του Gerald R Ford, του 38ου Αμερικανού προέδρου που έδωσε το όνομά του στο αεροπλανοφόρο.

«Κανένας, απολύτως κανένας, δεν θα ήταν πιο περήφανος βλέποντας αυτό το σκάφος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Gerald R Ford. Αισθάνομαι υψηλή τιμή να δώσω την εντολή: "Αξιμωατικοί και πλήρωμα του Gerald R Ford επιβιβαστείτε στο πλοίο μας και δώστε του ζωή», είπε η κυρία Ford Bales.

6

Η κατασκευή του αεροπλανοφόρου ξεκίνησε το 2009 και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, με κόστος 8 δισ. ευρώ.

4
3
2


Σύμφωνα με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, η καθυστέρηση στον χρόνο παράδοσης και η υπέρβαση του προϋπολογισμού οφείλονται στον εξοπλισμό του αεροπλανοφόρου με τελευταίας γενιάς συστήματα τεχνολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ