ΚΟΣΜΟΣ

Κούσνερ: Είχα επαφές με Ρώσους, αλλά δεν συνεργάστηκα με τη Ρωσία για να εκλεγεί ο πεθερός μου

Κούσνερ: Είχα επαφές με Ρώσους, αλλά δεν συνεργάστηκα με τη Ρωσία για να εκλεγεί ο πεθερός μου
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Jim Bourg

Ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, λίγο πριν κατέθεσει ενώπιον του Κογκρέσου για τις επαφές του με την Ρωσία κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της χώρας, παραδέχθηκε - με ακοίνωσή του - ότι είχε επαφές με Ρώσους, όμως αρνήθηκε πως οι επαφές αυτές βοήθησαν στην εκλογή του πεθερού του.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υψηλόθαθμος στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης συναντήθηκε με Ρώσους σε τέσσερις περιπτώσεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, διέψευσε όμως πως συνέργησε με οποιονδήποτε τρόπο με τη ρωσική πλευρά προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές ο Τραμπ.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ μερικές ώρες πριν από την ακρόασή του από την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Κούσνερ είπε πως οι επαφές του με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ και άλλους ρώσους αξιωματούχους ήταν μέρος των κανονικών καθηκόντων του, καθώς ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις με ξένες κυβερνήσεις στο επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

«Δεν συνέργησα, ούτε γνωρίζω οποιονδήποτε άλλον στην προεκλογική εκστρατεία που να συνέργησε, με οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση», ανέφερε ο Κούσνερ.

«Δεν είχα ανάρμοστες επαφές. Δεν εξαρτιόμουν από ρωσικά κεφάλαια για να χρηματοδοτήσω τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ