ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: «Στεγνώνουν» τα σιντριβάνια με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου

Βατικανό: «Στεγνώνουν» τα σιντριβάνια με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου
REUTERS/Max Rossi

Σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζει η Ρώμη γεγονός που προβλημάτισε ακόμη και τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις της ξηρασίας, αποφάσισε να δείξει έμπρακτα την ευαισθησία του, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα.

Ο Ποντίφικας, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των συνεπειών της λειψυδρίας, πρότεινε να σταματήσει η παροχή νερού στα σιντριβάνια του Βατικανού, σε μια προσπάθεια να γίνει εξοικονόμηση του πολύτιμου υγρού, σε μια περίοδο που η ιταλική πρωτεύουσα το χρειάζεται μάλλον περισσότερο από ποτέ.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βατικανού, ο Πάπας αποφάσισε να «κλείσει» τις πενήντα βρύσες και τα σιντριβάνια της... δικαιοδοσίας του, ακόμη και αυτό που βρίσκεται στον πλατεία του Αγίου Πέτρου, αλλά και όσα κοσμούν τους κήπους του Βατικανού.

2017 07 25T080418Z 244594428 RC1C5953FF50 RTRMADP 3 ITALY DROUGHT VATICAN


Πηγή: REUTERS/Max Rossi

Το ζήτημα της λειψυδρίας μονοπωλεί τον ιταλικό Τύπο, με την εφημερίδα Il Messaggero, να ενημερώνει τους αναγνώστες της πως η απόφαση για οκτάωρη διακοπή της παροχής νερού στην Αιώνια Πόλη, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Παρασκευή, θα αναθεωρηθεί.

Τα σπίτια στη Ρώμη, τα ξενοδοχεία, οι εμπορικές επιχειρήσεις και όλα τα άλλα κτίρια και υπηρεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συνεχίσουν να υδροδοτούνται κανονικά για τις επόμενες δέκα ημέρες.

2017 06 25T113102Z 41934937 RC194872CA90 RTRMADP 3 POPE ANGELUS


Πηγή: REUTERS/Alessandro Bianchi

Στη συνέχεια, θα επανεξετασθεί το όλο θέμα, και αν το φαινόμενο της λειψυδρίας δεν έχει μειωθεί, τότε μπορεί να υιοθετηθούν έκτακτα μέτρα, με ανά διαστήματα διακοπές της υδροδότησης, ιδίως στις βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ