ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει το Κίεβο ότι αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές

Διαψεύδει το Κίεβο ότι αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές
REUTERS

Διαψεύδει η ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ότι η Ουκρανία προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές, μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι το Κίεβο "εργαζόταν αθόρυβα για να προωθήσει την Κλίντον".

"Εμμένουμε στη δήλωσή μας ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν βοήθησε κανέναν υποψήφιο στις εκλογές. Η Ουκρανία είναι υπερήφανη για τη διακομματική υποστήριξη στις ΗΠΑ της οποίας τυγχάνει", ανέφερε το κείμενο που αναρτήθηκε στο Twitter από την ουκρανική διπλωματική αποστολή.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ουκρανίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Ντμίτρο Κούλεμπα, σχολίασε σκωπτικά, επίσης στο Twitter: "Ο Τραμπ γράφει ότι αναμιχθήκαμε στις εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ ο Πούτιν λέει ότι απειλούμε τη Ρωσία. Κάποτε ήμασταν φιλήσυχοι, εσωστρεφείς καλλιεργητές μαυροσίταρου".

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ επέκρινε δριμύτατα σήμερα την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και ταυτόχρονα έθεσε ερωτήματα, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, για τη στήριξη που πρόσφερε η Ουκρανία στην αντίπαλό του, την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Σε δύο μηνύματα που ανήρτησε νωρίς το πρωί στο Twitter ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς επέδειξε "πολύ αδύναμη στάση" απέναντι στην Κλίντον, επικαλούμενος "τις ουκρανικές προσπάθειες να σαμποταριστεί η προεκλογική εκστρατεία" του ιδίου και υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο "εργαζόταν αθόρυβα για να προωθήσει την Κλίντον".

Ο Τραμπ πάντως δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε αποδείξεις για τον ενδεχόμενο ρόλο της Ουκρανίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ