ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μαίνεται η πυρκαγιά στον Νότο, εκκενώνονται περιοχές

Γαλλία: Μαίνεται η πυρκαγιά στον Νότο, εκκενώνονται περιοχές
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Ευρωπαϊκές ενισχύσεις ζήτησε η Γαλλία ώστε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε δάσος κοντά στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Σαν Τροπέ, αλλά και το νησί της Κορσικής. Περισσότεροι από 4.000 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης.

Τουλάχιστον έξι από τους πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί από τις φλόγες, ενώ 15 αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τα μέτωπα με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Όπως αναφέρει η Guardian, οι φλόγες έχουν ήδη κάψει χιλιάδες στέμματα κατά μήκος της γαλλικής ακτής στη Μεσόγειο και σε ορεινή περιοχή στην Κορσική, μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την προσπάθεια των πυροσβεστών. Η χώρα έχει ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της ώστε να αποστείλουν αεροσκάφη ρίψης νερού. Η Ιταλία έχει ήδη στείλει ενισχύσεις στο σημείο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

fire 1

(REUTERS/Jean-Paul Pelissier)

Στο μέτωπο κοντά στο Σαν Τροπέ οι φλόγες έχουν κάψει τεράστια έκταση και απείλησαν σπίτια. Περισσότεροι από 200 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

2017 07 25T104702Z 1604277364 RC1AC341F600 RTRMADP 3 FRANCE WILDFIRES UGC

(Facebook/Florianne Amblard via REUTERS)

Συνολικά, όπως αναφέρει το BBC, περί τους 10.000 ανθρώπους έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τα σπίτια τους.

fire 2

(REUTERS/Jean-Paul Pelissier)

«Αυτοί που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους είναι τουλάχιστον 10.000», δήλωσε αξιωματούχος στο AFP. «Είναι μία περιοχή που διπλασιάζει ακόμη και τριπλασιάζει τον πληθυσμό της το καλοκαίρι», εξήγησε.

fire 3

(REUTERS/Jean-Paul Pelissier)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ