ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Πυρά της αντιπολίτευσης για τον... διορισμό του νέου μεταβατικού πρωθυπουργού

Πακιστάν: Πυρά της αντιπολίτευσης για τον... διορισμό του νέου μεταβατικού πρωθυπουργού
REUTERS/Omar Sobhani

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν, ο Ίμραν Χαν, χλεύασε την επιλογή του αποπεμφθέντος πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ να χρίσει διάδοχό του τον αδελφό του, συγκρίνοντας την παράδοση της χώρας στις πολιτικές δυναστείες με «μια μορφή μοναρχίας».

«Τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν τη Δημοκρατία (ως συστατικό τους). Είναι οικογενειακά κόμματα... Στην πραγματικότητα είναι σα μια μορφή μοναρχίας» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο πρώην αθλητής του κρίκετ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, τον οποίο απέπεμψε την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, επέλεξε τον αδελφό του Σαχμπάζ ως πολιτικό του διάδοχο και τον πρώην υπουργό Πετρελαίου Σαχίντ Χαπάν Αμπάσι ως μεταβατικό επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Υποστηρίζω τον Σαχμπάζ Σαρίφ προκειμένου να με διαδεχθεί (στον πρωθυπουργικό θώκο), όμως θα χρειαστεί χρόνος για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, επομένως προς το παρόν ορίζω τον Σαχίντ Χακάν Αμπάσι» μεταβατικό πρωθυπουργό της κυβέρνησης, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον του κόμματός του.

Ο διορισμός του Αμπάσι θα πρέπει να εγκριθεί και από το κοινοβούλιο όμως η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί για τυπικούς λόγους, καθώς το κόμμα του Σαρίφ συγκεντρώνει ευρεία πλειοψηφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ