ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ένα ελικόπτερο και ένα σκύλος έσωσαν δυο κορίτσια που χτυπήθηκαν από κεραυνό

Πώς ένα ελικόπτερο και ένα σκύλος έσωσαν δυο κορίτσια που χτυπήθηκαν από κεραυνό
EPA/JULIAN STRATENSCHULTE

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται στο νοσοκομείο δυο νεαρά κορίτσια ηλικίας 8 και 16 ετών επειδή χτυπήθηκαν από κεραυνό στην περιοχή «Big Flat» του εθνικού πάρκου της Utah.

΄Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Beaver County Sheriff’s Department, τα δυο κορίτσια είχαν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους όταν χτυπήθηκαν από τον κεραυνό.

Ο σκύλος της οικογένειας, ήταν μαζί με τις κοπέλες, και όταν συνειδητοποίησε ότι τα κορίτσια είχαν χτυπηθεί από κεραυνό έτρεξε και ειδοποίησε την οικογένεια.

Για καλή τους τύχη, στην περιοχή βρισκόταν ένα ελικόπτερο του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Utah με μια ομάδα βιολόγων που εξέταζαν την τοπογραφία της περιοχής. Αυτό τις παρέλαβε και τις μετέφερε στο νοσοκομείο του Beaver Valley.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε παιδιατρικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η 8χρονη είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η 16χρονη είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Η οικογένεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στο ιατρικό προσωπικό που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σώσουν τα δύο κορίτσια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ