Στα άδυτα του εργαστηρίου όπου «δοκιμάζονται» αεροπλάνα σε ακραίες συνθήκες (Pic+Vid)
Ήταν το 1944 όταν ο Ashley Mckinley κατασκεύασε μια εγκατάσταση δοκιμών αεροπλάνων και αυτοκινήτων σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Έτσι, στην αεροπορική βάση Eglin στη Φλόριντα γίνονται οι δοκιμές σε αεροπλάνα και αυτοκίνητα σε τεχνητές ακραίες συνθήκες, για να διαπιστωθεί η αντοχή και η ασφάλεια τους.
Το κλιματικό εργαστήριο διαθέτει ένα κτίριο γραφείων και ευαίσθητων οργάνων, ένα χώρο δοκιμής για κινητήρες ψυχρού καιρού, το σύστημα ψύξης, πύργους ψύξης μηχανικής έλξης και μια μονάδα θέρμανσης με ατμό.
Οι τεχνικοί είναι σε θέση να κάνουν προσομοίωση των κλιματικών συνθηκών του παγωμένου αρκτικού κύκλου, της υγρασίας και της ζέστης των ερήμων.
Οι προσομοιώσεις περιλαμβάνουν τη θερμότητα, το χιόνι, τη βροχή, τον άνεμο, την άμμο και τη σκόνη.

(Πηγή: ford motor company)
Χάρη σε αυτό το εργαστήριο, έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές σε 300 αεροσκάφη και πάνω από 2.000 είδη εξοπλισμού.
Ο κύριος θάλαμος των δοκιμών, είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, με μήκος 77 μέτρα, πλάτος 80 μέτρα και ύψος 21 μέτρα.
Χρίστος Δήμας: «Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες»
11:50
Συντάξεις, άδεια μητρότητας, επιδόματα: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ
11:41
Υπόθεση Έπσταιν: Στο φως χιλιάδες απόρρητα αρχεία - Τι αναφέρουν για Κλίντον, Τζάκσον και Τζάγκερ
11:30
Τροχαίο στην Κρήτη: IX εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο - Νεκρός ο οδηγός (pics)
11:21