ΚΟΣΜΟΣ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και η συγγνώμη της για το λανθασμένο tweet

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και η συγγνώμη της για το λανθασμένο tweet
REUTERS/Suzanne Plunkett/File Photo

Συγνώμη ζήτησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η συγγραφέας της σειράς βιβλίων με ήρωα τον Χάρι Πότερ, για μια σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter όπου κατηγορούσε με δριμύτητα τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν έσφιξε το χέρι ενός μικρού αγοριού που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι κατά την διάρκεια εκδήλωσης.

Η επιτυχημένη συγγραφέας έγραφε σε tweets που πλέον έχει διαγράψει: «Πόσο εντυπωσιακό και φρικτό είναι να βλέπεις ότι ο Τραμπ δεν αποφασίζει να σφίξει το χέρι ενός μικρού αγοριού που ήθελε μόνο να αγγίξει τον πρόεδρο».

Ωστόσο, προέβη σε νέα ανάρτηση με την οποία ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια του αγοριού καθώς, όπως αποδείχθηκε το βίντεο ήταν αποσπασματικό και ο Τραμπ είχε σφίξει νωρίτερα το χέρι του παιδιού, όπως επιβεβαίωσαν και οι γονείς του.

«Πηγές με ενημέρωσαν ότι η αναπαράσταση της συνάντησής τους δεν ήταν πλήρης ούτε δίκαιη. Είναι σαφές πως προέβαλα δικές μου ευαισθησίες», έγραψε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποδεχόμενη το λάθος της.

«Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη απ' αυτό το παιδί και από την οικογένειά του», προσθέτει, χωρίς πάντως να περιλάβει τον Ντόναλντ Τραμπ στη συγγνώμη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ