ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση των Ταλιμπάν σε αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ με νεκρούς

Αφγανιστάν: Επίθεση των Ταλιμπάν σε αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ με νεκρούς
REUTERS/Ahmad Nadeem

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ κοντά στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί ακόμη.

Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο όχημα και όπως δήλωσε ο Μοχάμαντ Αζίμ, ένας έμπορος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, στο Γαλλικό Πρακτορείο, είδα «τρία πτώματα να ανασύρονται από ένα τεθωρακισμένο όχημα». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η οχηματοπομπή περιλάμβανε συνολικά τρία οχήματα.

«Η επίθεση αυτή είχε θύματα», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και υποσχέθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες «μόλις καταστεί δυνατό».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της επαρχίας, «ένα παγιδευμένο όχημα έπεσε πάνω σε μια αυτοκινητοπομπή των ξένων δυνάμεων γύρω στο μεσημέρι στο Νταμάν», κοντά στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ. «Προς το παρόν δεν έχουμε άλλες λεπτομέρειες», πρόσθεσε.

2017 08 02T114207Z 844159173 RC19B7C06560 RTRMADP 3 AFGHANISTAN ATTACK

(REUTERS/Ahmad Nadeem)

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ των αμάχων, μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα περίπου δύο ώρες μετά το χτύπημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ