ΚΟΣΜΟΣ

Έξι ευρωπαίοι στη λίστα με τους 173 εν δυνάμει «καμικάζι» του ISIS

Έξι ευρωπαίοι στη λίστα με τους 173 εν δυνάμει «καμικάζι» του ISIS
REUTERS/Stringer/File Photo

Κατάλογο με τα ονόματα 173 εν δυνάμει βομβιστών αυτοκτονίας του «Ισλαμικού Κράτους» έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές Αρχές Ασφαλείας. Η συγκεκριμένη λίστα εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Μοσούλη, την πόλη που, πριν την απελευθέρωσή της, θεωρούνταν το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ.

Ειδικότερα, στη λίστα που παρέδωσε στις αρμόδιες Αρχές η Ιντερπόλ,περιλαμβάνονται τα ονόματα 132 Ιρακινών εν δυνάμει βομβιστών αυτοκτονίας από την Βόρεια Αφρική, τις αραβικές χώρες του Κόλπου, το Τατζικιστάν και το Μπαγκλαντές.

Αυτό που προκαλεί όμως τη μεγαλύτερη ανησυχία στις Αρχές, είναι το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα έξι ευρωπαίων, ένας εκ των οποίων είναι 27χρονος από το Ζόλινγκεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας,σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας Die Welt.

diewelt

Ο Γερμανός τζιχαντιστής ταξίδεψε το φθινόπωρο του 2012, αρχικά στην Αίγυπτο, μετά στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Συρία. Στα μέσα Ιουλίου το «Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσε -μέσω των κοινωνικών δικτύων- τον θάνατό του στη συριακή Ράκα, χωρίς να αναφέρονται οι συνθήκες του θανάτου του, κάτι το οποίο θεωρείται ασυνήθιστο, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αξιολόγησαν τα στοιχεία και στη συνέχεια τα διαβίβασαν στην Ιντερπόλ. Η διεθνής αστυνομία έστειλε με τη σειρά της τον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με την Welt, στις ευρωπαϊκές Αρχές Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα υπάρχει ο φόβος ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να προσπαθήσει να στείλει κρυφά, στην Ευρώπη τζιχαντιστές, για να προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ