ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ξεκίνησε επίσημα η δεύτερη θητεία του προέδρου Ροχανί (pics)

Ιράν: Ξεκίνησε επίσημα η δεύτερη θητεία του προέδρου Ροχανί (pics)
REUTERS/ HANDOUT

Ξεκίνησε επισήμως την δεύτερη θητεία του ως προέδρου του Ιράν σήμερα Πέμπτη ο Χασάν Ροχανί, ύστερα από την έγκριση της εκλογής του από τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Στην ομιλία του ο Ροχανί δεσμεύθηκε να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Σε εκδήλωση που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ο Ροχανί δήλωσε ότι το βασικό του μέλημα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι η βελτίωση της οικονομίας της χώρας προκειμένου να προωθηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και να εξαλειφθεί η φτώχεια. Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εξαλείψει τη διαφθορά και να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Ο Ροχανί δεσμεύθηκε να εφαρμοστεί μια «ανθεκτική οικονομία», οι βασικές παράμετροι της οποίας έχουν ήδη χαραχθεί από τον ανώτατο ηγέτη.

iran 2

Πηγή: Reuters

iran 3

Πηγή: Reuters

Το Ιράν δίνει μεγάλη σημασία στην ανεξαρτησία του και θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια απομόνωσης της χώρας, δήλωσε ο Ροχανί. Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τις επαφές με τον έξω κόσμο και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις στις υποδομές ως προαπαιτούμενο για την βιώσιμη ανάπτυξη και τη μεταφορά της τεχνολογίας.

iran 4

Πηγή: Reuters

iran 5

Πηγή: Reuters

iran 6

Πηγή: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ