ΚΟΣΜΟΣ

Ιλιγγιώδης ο αριθμός του διαδικτυακού πληθυσμού στην Κίνα

Ιλιγγιώδης ο αριθμός του διαδικτυακού πληθυσμού στην Κίνα
Tomohiro Ohsumi/Getty Images

Τα 751 εκατ. έφθασε τον Ιούνιο ο διαδικτυακός πληθυσμός της Κίνας, αυξημένος κατά 2,7% από τα τέλη του 2016, σύμφωνα με έκθεση για το κινεζικό ίντερνετ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συνολικά 724 εκατ. Κινέζοι χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να μπουν στο διαδίκτυο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 96,3% του συνολικού διαδικτυακού πληθυσμού, όπως αναφέρεται στην 40η Στατιστική Έκθεση για την Ανάπτυξη του Διαδικτύου στην Κίνα.

Η μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των χρηστών καταγράφεται στις υπηρεσίες παραγγελίας φαγητού μέσω κινητού τηλεφώνου, με τους χρήστες να φθάνουν τα 274 εκατ., κατά 41,4% περισσότεροι σε σχέση με πριν από έξι μήνες.

Πάνω από 502 εκατ. άτομα χρησιμοποίησαν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμής μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ 463 εκατ. χρησιμοποίησαν διαδικτυακούς τρόπους πληρωμής για τις αγορές τους σε καταστήματα.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι διαδικτυακές αγορές, η παραγγελία φαγητού και η αγορά ταξιδιωτικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 10,2%, 41,6% και 11,5% αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς αναδεικνύονται οι διαδικτυακές κοινόχρηστες υπηρεσίες, με πάνω από 106 εκατ. άτομα να χρησιμοποιούν συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων, γνωστά ως bike-sharing.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ιστοσελίδων σε όλη τη χώρα ανήλθε στα 5,06 εκατ. τον Ιούνιο, αυξημένος κατά 4,8% σε έξι μήνες. Στα τέλη Ιουνίου, η Κίνα είχε 338 εκατ. διευθύνσεις IPv4 και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη σχετική παγκόσμια κατάταξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ