ΚΟΣΜΟΣ

Τρομακτική πτήση από Αθήνα προς Φιλαδέλφεια: Δέκα τραυματίες από αναταράξεις

Τρομακτική πτήση από Αθήνα προς Φιλαδέλφεια: Δέκα τραυματίες από αναταράξεις
REUTERS/ Joshua Roberts

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις σφοδρές αναταράξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της American Airlines από την Αθήνα προς τη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πτήση 759 ξεκίνησε το Σάββατο από την Αθήνα με προορισμό τη Φιλαδέλφεια με 287 επιβάτες και δώδεκα μέλη πληρώματος, όταν λίγο πριν από την προσγείωση έπεσε σε κενά αέρος με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές αναταράξεις.

Αμέσως άναψε η ένδειξη για την πρόσδεση με τη ζώνη στο κάθισμα. Μετά την προσγείωση, τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις, χωρίς να είναι γνωστή η κατάστασή τους.

Οι επιβάτες περιέγραψαν το περιστατικό ως τρομακτικό, με μαρτυρίες να αναφέρουν ότι οι άνθρωποι χτυπούσαν στην οροφή του αεροπλάνου.

«Ήταν τη στιγμή που μας μοίραζαν καφέδες και αναψυκτικά. Οι αεροσυνοδοί βρίσκονταν στις τελευταίες σειρές καθισμάτων όταν ο πιλότος μας ενημέρωσε να δέσουμε τις ζώνες μας και είπε στις αεροσυνοδούς να κάτσουν στις θέσεις τους. Αλλά ούτε αυτές δεν πρόλαβαν να το κάνουν αυτό. Το αεροσκάφος άρχισε να ταράζεται και ξαφνικά έκανε μια μεγάλη "βουτιά". Μωρά ούρλιαζαν, άνθρωποι που βρίσκονταν μπροστά μου χτυπούσαν το κεφάλι τους στο ταβάνι», ανέφερε ένας από τους επιβάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ