Ράκα: 29 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές
Είκοσι εννέα άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στην πόλη Ράκα της Συρίας, όπου δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Ουάσινγκτον επιχειρούν για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του 'ισλαμικού κράτους'.
Μια αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον διεξάγει επιχειρήσεις για να καταλάβει τη Ράκα και βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες ανάμεσα σε μαχητές της και μέλη του ISIS. Οι μαχητές αυτοί έχουν καταλάβει περίπου το 45% της πόλης, του σημαντικότερου οχυρού των τζιχαντιστών στη Συρία.
Από το βράδυ της Δευτέρας ως σήμερα «29 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές που διεξήγαγαν αεροσκάφη του συνασπισμού στην πόλη της Ράκας», σημείωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ανάμεσα στα θύματα είναι 14 παιδιά, διευκρίνισε η ΜΚΟ. Από τους 29 νεκρούς πολλοί ανήκαν στην ίδια οικογένεια, πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο απολογισμός ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος διότι υπάρχουν πολλοί άλλοι τραυματίες, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση.
SPONSORED
Αραγτσί: Οι χώρες των BRICS πρέπει να καταρρίψουν την «ψευδή αίσθηση ανωτερότητας της Δύσης»
10:20
«Ciao Kate!»: Θερμή υποδοχή της Κέιτ Μίντλετον στην Ιταλία - Επιστροφή στις διεθνείς επισκέψεις
10:17
Πέθανε σε ηλικία 34 χρόνων ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαρκόπουλος - Το «αντίο» της Δόμνας Μιχαηλίδου
10:15
Επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ μαθητών Γυμνασίου στη Σκιάθο – Βιντεοσκοπούσαν την συμπλοκή
10:10