ΚΟΣΜΟΣ

Κρίθηκε αθώος ύστερα από 38 χρόνια στη φυλακή για μια δολοφονία που δεν έκανε (vid)

Κρίθηκε αθώος ύστερα από 38 χρόνια στη φυλακή για μια δολοφονία που δεν έκανε (vid)
Youtube

Ένας άνδρας που καταδικάστηκε για δολοφονία το 1979, βγήκε από τη φυλακή μετά από 38 χρόνια.

Πρόκειται για τον 53χρονο σήμερα Frederick Clay ο οποίος είχε συλληφθεί δυο εβδομάδες μετά τα 16α γενέθλιά του για τη δολοφονία ενός οδηγού ταξί.

Δικαστήριο του Suffolk County στη Μασαχουσέτη τον έκρινε αθώο καθώς οι δικαστές έκριναν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν ήταν αρκετά ώστε να κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του Jeffrey Boyajian.

Ο Clay δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι δικηγόροι του και συγκρατούμενοί του τον ενθάρρυναν κατά τη διάρκεια της προσφυγής του. «Έχουν περάσει 38 χρόνια για κάτι που δεν έκανα. Είμαι συγκλονισμένος και νευρικός», είπε βγαίνοντας έξω από το δικαστικό μέγαρο.

«Καμία συγνώμη δεν πρόκειται να φέρει πίσω τα 38 χρόνια της ζωής μου. Αλλά θα έλεγα ότι αν αναγνώριζαν ότι είμαι αθώος σε αντίθεση με την παραδοχή ότι απλά δεν είχα μια δίκαιη δίκη, αυτό θα ήταν πραγματική αθωότητα. Η βάση της ελευθερίας μου είναι ότι είμαι πραγματικά αθώος. Είμαι κλειδωμένος από τότε που ήμουν 16 ετών, τώρα είμαι 53, οπότε υπάρχει μεγάλο κομμάτι της ζωής που πρέπει να προλάβω», ανέφερε επίσης ο Clay.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ