ΚΟΣΜΟΣ

Λεωφορείο «εισέβαλε» σε κατάστημα στο Λονδίνο, απεγκλωβίστηκαν τραυματίες (vid)

Λεωφορείο «εισέβαλε» σε κατάστημα στο Λονδίνο, απεγκλωβίστηκαν τραυματίες (vid)
Brendan Pfahlert/Social Media Website/via REUTERS

«Τρελή» πορεία ακολούθησε ένα διώροφο λεωφορείο στο Λονδίνο, το οποίο "εισέβαλε" σε ένα κατάστημα, σπέρνοντας τον πανικό. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δυο εκ των επιβατών του λεωφορείου, που τη στιγμή του ατυχήματος βρίσκονταν στην οροφή του, εγκλωβίστηκαν, όμως χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απεγκλωβίστηκαν. 

Σύμφωνα με το Reuters στο ατύχημα τραυματίστηκαν δέκα άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 06:55 (08:55 ώρα Ελλάδας) στο Λάβεντερ Χιλ, έναν δρόμο με πυκνή κυκλοφορία της περιοχής Μπάτερσι.

Το λεωφορείο κατέστρεψε εν μέρει την πρόσοψη του καταστήματος και έσπασε τη βιτρίνα.

«Είδα το λεωφορείο να παρεκκλίνει από την πορεία του», δήλωσε ο Άντριου Μάθιους, ένας 34χρονος επιβάτης που βρισκόταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου.

«Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και είδα τη σκεπή του καταστήματος να διαπερνά την πάνω αριστερή πλευρά του λεωφορείου», συνέχισε, μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA).

«Όταν σταμάτησε το λεωφορείο, ακούστηκαν ουρλιαχτά, κραυγές. Είδα μια γυναίκα σφηνωμένη εμπρός δεξιά. Καλούσε σε βοήθεια, υπήρχε πολύ αίμα», πρόσθεσε.

Η Έιμι Μούλινεξ, μια 40χρονη νοσοκόμα που επέβαινε επίσης στο λεωφορείο, είπε στο PA πως μίλησε με τον οδηγό μετά τη σύγκρουση: «είπε πως έχασε τις αισθήσεις του προτού το λεωφορείο πέσει πάνω στο κατάστημα».

Ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του νότιου Λονδίνου, ενώ ένας αριθμός τραυματιών δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τα πληρώματα των ασθενοφόρων που έσπευσαν στο σημείο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, η οποία έχει αποκλείσει το σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η Daily Mail ανέφεραν πως άκουσαν κραυγές για βοήθεια ενώ έκαναν λόγο για "ποτάμια" αίματος όταν το διώροφο λεωφορείο, του οποίου ο οδηγός δήλωσε πριν την σύγκρουση στους επιβάτες πως έχανε τις αισθήσεις του, προσέκρουσε στο κατάστημα.

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό υπήρχαν αρκετοί επιβάτες στο λεωφορείο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν καπνούς να βγαίνουν κάτω από αυτό, κάνοντάς τους να πιστεύουν πως ίσως έχει πάρει φωτιά.

Οι πυροσβέστες καταφέραν να σώσουν τις δύο γυναίκες που ήταν παγιδευμένες στην οροφή του λεωφορείου ωστόσο αναφέρουν πως και οι δύο είχαν εξαρχής τις αισθήσεις τους.

Το γεγονός προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στο Λονδίνο.

Ο Andrew Matthews, βρισκόταν στο πίσω μέρος της οροφής του λεωφορείου και λέει πως είδε «την οροφή του καταστήματος να μπαίνει μέσα στο λεωρείο και να φτάνει στην τέταρτη/ πέμπτη σειρά.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ