Δύο ύποπτοι για το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά συνελήφθησαν στην Ολλανδία
Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Ολλανδία, στο πλαίσιο έρευνας για την παράνομη χρήση του εντομοκτόνου fipronil σε ορνιθοτροφεία, στην οποία αποδίδεται η κρίση των μολυσμένων αυγών.
Όπως αναφέρουν οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές σε ανακοίνωσή του, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επιδρομές σε οχτώ τοποθεσίες στην Ολλανδία και το Βέλγιο και κατέσχεσαν αυτοκίνητα, δέσμευσαν τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα.
Σύμφωνα με το Reuters, οι συλληφθέντες ήταν στελέχη της ολλανδικής εταιρείας Chickfriend, που φέρεται να βρίσκεται στο κέντρο του διατροφικού σκανδάλου.
Η κρίση των μολυσμένων αυγών, η οποία προέρχεται από το Βέλγιο και την Ολλανδία, καθώς και από τη Γερμανία (Κάτω Σαξονία) όπου ενέχονται μερικά ορνιθοτροφεία, έχει επιπτώσεις σε άλλες πέντε χώρες της Ευρώπης στις οποίες παραδόθηκαν τα αυγά αυτά: στη Γαλλία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Βρετανία τη Ρουμανία και το Λουξεμβούργο.
Γιατί το διάστημα μυρίζει «μπαρούτι» – Τι λένε οι αστροναύτες για την οσμή του Σύμπαντος
09:00
ΗΠΑ: Τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς σε πάρκο στο Σακραμέντο
08:50
Ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ αναξιοκρατία και διαφθορά - Νέα πολιτική μάχη για τις άρσεις ασυλίας
08:41
Τα 5 πιο κερδοφόρα franchise τρόμου στην ιστορία του κινηματογράφου
08:30