ΚΟΣΜΟΣ

Νέα προειδοποίηση Τραμπ στη Β. Κορέα - Τα οπλικά συστήματα είναι κλειδωμένα και οπλισμένα

Νέα προειδοποίηση Τραμπ στη Β. Κορέα - Τα οπλικά συστήματα είναι κλειδωμένα και οπλισμένα
REUTERS/ JONATHAN ERNST

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα δηλώνοντας ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα».

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βρει κάποιον άλλο δρόμο!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη διέψευσε τους αξιωματούχους του που προσπάθησαν να εξομαλύνουν την κατάσταση κάνοντας ξεκάθαρες τις προθέσεις του. Ο πλανητάρχης δεν έδειξε καμία διάθεση να ηρεμήσει τα "πνεύματα", αλλά αντίθετα έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

O Αμερικανός πρόεδρος μετά την προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα πως θα έρθει αντιμέτωπη με τη φωτιά και την οργή που όμοιά τους δεν έχει ξαναδεί ποτέ ο πλανήτης, επανήλθε σε αυτό το θέμα, αλλά χωρίς ίχνος διάθεσης να μην σπρώξει τα πράγματα στα άκρα. Αντίθετα, δήλωσε πως η προειδοποίηση αυτή "ίσως και να μην ήταν αρκετά σκληρή".

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα όφειλε να είναι «πολύ νευρική» σε περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί ως απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα πυρά όμως του Ντόναλντ Τραμπ δεν ξέφυγε και η Κίνα, την οποία εμμέσως κατηγόρησε πως δεν κάνει όλα όσα όφειλε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας. Την κάλεσε μάλιστα να το πράξει άμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ