ΚΟΣΜΟΣ

Ιβάνκα Τραμπ για Σάρλοτσβιλ: Δεν υπάρχει θέση για το ρατσισμό στην κοινωνία

Ιβάνκα Τραμπ για Σάρλοτσβιλ: Δεν υπάρχει θέση για το ρατσισμό στην κοινωνία
REUTERS/Cathal McNaughton

Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε σήμερα τον «ρατσισμό, την ανωτερότητα της λευκής φυλής και τους νεοναζί», την ίδια στιγμή που ο πατέρας της επικρίνεται για την αντίδρασή του στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση της άκρας δεξιάς χθες στο Σάρλοτσβιλ.

Η θέση που πήρε η Ιβάνκα, τη διακρίνει από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβαλε στην ίδια μοίρα χθες την ακροδεξιά και τους διαδηλωτές κατά του ρατσισμού καταγγέλλοντας τη «βία που προήλθε από διάφορες πλευρές».

«Δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κοινωνία για τον ρατσισμό, τη λευκή ανωτερότητα και τους νεοναζί. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι ως Αμερικανοί και να είμαστε μια χώρα ΕΝΩΜΕΝΗ», έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ σε μια σειρά τουίτ σήμερα το πρωί.

Ο πρόεδρος επικρίθηκε έντονα για τα σχόλιά του ακόμη και από Ρεπουμπλικάνους. Ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, ζήτησε να «ακούσει τον πρόεδρο να περιγράφει τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ όπως είναι, μια τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί της ανωτερότητας της λευκής φυλής».

2017 08 13T080714Z 556513317 RC150F25B740 RTRMADP 3 VIRGINIA PROTESTS


Reuters/Stephen Lam

Μια γυναίκα 32 ετών σκοτώθηκε χθες στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος των αντιδιαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για μια συγκέντρωση της άκρας δεξιάς.

Ένας άνδρας ηλικίας 20 ετών από το Οχάιο συνελήφθη.

2017 08 12T173514Z 944303976 RC1FC1FBD880 RTRMADP 3 VIRGINIA PROTESTS


Reuters/Joshua Roberts

ΔΗΜΟΦΙΛΗ