ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Μυστήριο με την εξαφάνιση δημοσιογράφου και τη βύθιση ιδιωτικού υποβρυχίου (pics&vid)

Δανία: Μυστήριο με την εξαφάνιση δημοσιογράφου και τη βύθιση ιδιωτικού υποβρυχίου (pics&vid)
Facebook, Alexandra Katsouli

Εσκεμμένη ήταν η βύθιση ενός ιδιωτικού υποβρυχίου το οποίο βούλιαξε λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της Σουηδέζας δημοσιογράφου στη Δανία ενώ την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη της γυναίκας.

«Οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το ναυάγιο του υποβρυχίου ήταν απόρροια μιας σκόπιμης ενέργειας» ανέφερε η αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση.

Η Σουηδέζα δημοσιογράφος Κιμ Βαλ, που είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης αγνοείται ακόμη.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι ένοπλες δυνάμεις της Δανίας γνωστοποίησαν ότι διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του "Ναυτίλου", του ιδιωτικού υποβρυχίου που είχε χαθεί από τη νύχτα της προηγουμένης στα στενά του Έρεσουντ, ανάμεσα στη Δανία και τη Σουηδία. Στον "Ναυτίλο", που με μήκος 18 μέτρα ήταν το μεγαλύτερο ιδιωτικό υποβρύχιο όταν ναυπηγήθηκε πριν από εννέα χρόνια, επέβαιναν δύο πρόσωπα: ο ιδιοκτήτης του, Πέτερ Μάντσεν, 46 ετών και η δημοσιογράφος.

Το υποβρύχιο εντοπίστηκε τελικά σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την Κοπεγχάγη αλλά λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής βυθίστηκε αιφνιδιαστικά.

Ο Μάντσεν διασώθηκε αλλά δεν βρέθηκε ούτε ίχνος της 30χρονης Κιμ Βαλ η οποία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε αναλάβει να γράψει ένα άρθρο για τον εφευρέτη κατασκευαστή του υποβρυχίου.

Ο Μάντσεν έχει τεθεί υπό κράτηση, καθώς οι αρχές τον θεωρούν ύποπτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ