ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Διάσωση από τα κύματα παλίρροιας στη Βρετανία

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Διάσωση από τα κύματα παλίρροιας στη Βρετανία
REUTERS

Σκληρή μάχη με τα κύματα έδωσε ένας Βρετανός, μέλος της ακτοφυλακής, προκειμένου να διασώσει τρεις ανθρώπους από τις δυτικές ακτές της Αγγλίας, όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική ακτοφυλακή.

Στις εικόνες που καταγράφηκαν από την κάμερα ελικοπτέρου διακρίνεται ένας άνδρας να επιχειρεί να κρατηθεί πάνω σε έναν βράχο στη θάλασσα κοντά στο Μπάντε, σε απόσταση 321,87 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Λονδίνου, έχοντας εγκλωβιστεί στο σημείο εξαιτίας της παλίρροιας.

Ο Μαρκ Χιουζ, μέλος της ακτοφυλακής, γνωστός με το προσωνύμιο "Spike", κατεβαίνει στο σημείο, κρεμασμένος με σκοινί από το ελικόπτερο προκειμένου να σώσει τον άνδρα όταν αιφνιδιάζεται από ένα μεγάλο κύμα.

Ο Χιουζ καταφέρνει να προσεγγίσει τον άνδρα που κινδυνεύει και τον δένει με το σκοινί προκειμένου να τον ανεβάσει πάνω στο ελικόπτερο όταν και οι δύο καταλήγουν στη θάλασσα, καθώς τους χτυπά ένα δεύτερο κύμα. Σύντομα βγαίνουν στην επιφάνεια, ενώ κι άλλοι δύο άνθρωποι διασώζονται από μια κοντινή παραλία.

«Το βίντεο αποκαλύπτει τι μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι εγκλωβίζονται από την παλίρροια όπως επίσης την εξαιρετική δουλειά που ο Spike κάνει σε τόσο σκληρές συνθήκες και πώς γρήγορα αλλάζει τα δεδομένα, από το ενδεχόμενο να υπάρχουν θύματα σε μια επιτυχημένη διάσωση» δήλωσε ο σμηναγός Γκράχαμ Φιν.

Δύο εκ των διασωθέντων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ