ΚΟΣΜΟΣ

To tweet του Μπαράκ Ομπάμα που «έσπασε» όλα τα ρεκόρ

To tweet του Μπαράκ Ομπάμα που «έσπασε» όλα τα ρεκόρ
Reuters

Με την ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία σχολίαζε τα τραγικά επεισόδια ρατσιστικής βίας που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια ο Μπαράκ Ομπάμα απέσπασε τα περισσότερα “likes” στην ιστορία του κοινωνικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στη Βιρτζίνια με πρωτοστάτες ακροδεξιούς διαδηλωτές τα οποία προκάλεσαν το θάνατο μιας 32χρονης αντιφασίστριας και τον τραυματισμό δεκάδων ατόμων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανήρτησε στο Twitter μια ρήση του Νέλσον Μαντέλα από την αυτοβιογραφία του, που ανέφερε:

«Ουδείς γεννιέται με μίσος στην καρδιά του για κάποιο άλλο πρόσωπο λόγω του χρώματος της επιδερμίδας του ή των θρησκευτικών του πιστεύω.Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να μάθουν να μισούν μπορούν να διδαχθούν να αγαπούν, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά παρά το αντίθετό της».

Η ρήση αναρτήθηκε σε τρία διαφορετικά tweet. Το πρώτο, που έλαβε μέχρι στιγμής 2,9 εκατομμύρια “likes” συνοδεύτηκε από μια εικόνα μικρών παιδιών που κοιτούν από ένα παράθυρο τον Μπαράκ Ομπάμα. Τη φωτογραφία είχε τραβήξει ο τότε φωτογράφος του Λευκού Οίκου, Πιτ Σόουζα, σε νηπιαγωγείο κοντά στο σχολείο, όπου φοιτούσε η κόρη του Ομπάμα, Σάσα, στην πόλη Βηθεσδά του Μέριλαντ.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο ρεκόρ με 2,7 εκατομμύρια “likes” το κατείχε η ανάρτηση της τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε μετά την τρομοκρατική επίθεση τον περασμένο Μάιο στο στάδιο του Μάντσεστερ, κατά την διάρκεια συναυλίας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ