ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πενς για τη Βόρεια Κορέα: Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι

Ο Πενς για τη Βόρεια Κορέα: Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι
REUTERS/Joshua Roberts

«Όλες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι σε σχέση με το θέμα της Βόρειας Κορέας και τα κράτη της Λατινικής Αμερικής θα πρέπει να διαρρήξουν τους δεσμούς τους με την ασιατική χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς σε δημοσιογράφους από το Σαντιάγο της Χιλής.

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «συνετή» την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν για την αναβολή της εκτόξευσης πυραύλων στο Γκουάμ.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας έλαβε μια πολύ συνετή και εύλογη απόφαση», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται. «Η εναλλακτική θα ήταν καταστροφική και απαράδεκτη!», συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο Πενς εξέφρασε τη στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο, έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια. Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται σφοδρές επικρίσεις από όλο το πολιτικό φάσμα τις τελευταίες ημέρες διότι υποστήριξε ότι οι ναζιστές, οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής και όσοι τους εναντιώνονται έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης στις ταραχές που ξέσπασαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ