ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Τρομοκρατική ενέργεια με νεκρούς και τραυματίες (pics&vids)

Βαρκελώνη: Τρομοκρατική ενέργεια με νεκρούς και τραυματίες (pics&vids)
twitter, @xavieraldekoa

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει η αστυνομία της Βαρκελώνης την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στην Placa Catalunya, όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο πλήθος. Λίγο αργότερα σήμανε εκ νέου συναγερμός, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο της περιοχής. Πιθανότατα πρόκειται για τους δράστες της επίθεσης με το βαν.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ πληροφορίες οι οποίοι αφού, έριξαν το βαν πάνω στο πλήθος διέφυγαν με τα πόδια και αυτή την ώρα βρίσκονται ταμπουρωμένοι μέσα σε ένα εστιατόριο.

Οι πληροφορίες σχετικά με τους νεκρούς είναι συγκεχυμένες. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser αναφέρει ότι υπάρχουν 17 νεκροί ενώ η δημόσια ισπανική τηλεόραση κάνει λόγο για εφτά νεκρούς.

Επισήμως, πάντως οι καταλανικές Αρχές αναφέρουν ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες οι οποίοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Το σημείο της επίθεσης είναι αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών προχώρησαν στο κλείσιμο του σταθμού του μετρό και των σιδηροδρομικών σταθμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

barcelona police

Πηγή: Reuters

barkeloni

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

reuters barcelona

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ