ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Τρόμος στο κέντρο της πόλης - ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες (pics&vids)

Βαρκελώνη: Τρόμος στο κέντρο της πόλης - ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες (pics&vids)
twitter, @xavieraldekoa

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει η αστυνομία της Βαρκελώνης την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στην Placa Catalunya, όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο πλήθος. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τρεις Έλληνες, μέλη μιας οικογένειας που βρισκόταν στην πόλη για τουρισμό. 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ η καταλανική αστυνομία διαψεύδει ότι υπήρξε περιστατικό ομηρία σε καφετέρια της περιοχής.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, δύο δράστες της επίθεσης έχουν πέσει νεκροί μετά από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας.

Εντός ολίγου αναμένεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την καταλανική αστυνομία.

Οι πληροφορίες σχετικά με τους νεκρούς είναι συγκεχυμένες. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser αναφέρει ότι υπάρχουν 17 νεκροί ενώ η δημόσια ισπανική τηλεόραση κάνει λόγο για εφτά νεκρούς.

Επισήμως, πάντως οι καταλανικές Αρχές αναφέρουν ότι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 50 είναι οι τραυματίες οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης.

Μέλη ελληνικής οικογένειας ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης

Τα μέλη μίας ελληνικής οικογένειας βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece από την γραμματεία του προξενείου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη πρόκειται για τέσσερα άτομα, μέλη ελληνικής οικογένειας, που βρίσκονται στην Ισπανία για τουρισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, η οποία όμως δεν είναι ελληνικής υπηκοότητας. Ισαακίδης

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο CNN Greece όσα είδε μετά την τρομοκρατική επίθεση

Ένας Έλληνας, αυτόπτης μάρτυρας της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Βαρκελώνη, περιγράφει στο CNN Greece τα λεπτά που ακολούθησαν και τον πανικό που επικράτησε στην Placa Catalunya.

«Βρισκόμουν 300 μέτρα από το σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση . Άκουσα έναν τεράστιο θόρυβο, σαν βόμβα. Ακολούθησε πανικός, ο κόσμος έτρεχε», λέει ο Αλέξανδρος Ισαακίδης που βρίσκεται στη Βαρκελώνη για τουρισμό και προσθέτει:

Ο κόσμος βρισκόταν σε πανικό. Παιδιά έκλαιγαν, έτρεχαν και ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλον.

«Τα περιπολικά ήρθαν πολύ γρήγορα και μας απομάκρυναν από το σημείο. Έκλεισαν αμέσως οι κεντρικοί δρόμοι και έχει δοθεί εντολή στον κόσμο να μην βγει από τα σπίτια του» υπογραμμίζει.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η σκέψη μας στη Βαρκελώνη

Η σκέψη μας βρίσκεται στη Βαρκελώνη σημειώνει με ανάρτησή του στο τουίτερ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών΄. «Είμαστε συγκλονισμένοι από τη στυγερή τρομοκρατική επίθεση» προστίθεται στην ανάρτηση.

barcelona police

Πηγή: Reuters

Αυτός είναι ο άνδρας που νοίκιασε το λευκό βαν

Ένας άνδρας φέρεται να νοίκιασε το λευκό βαν που σκόρπισε τον τρόμο στη Βαρκελώνη, ρίχνοντάς το πάνω στο πλήθος στην Placa Catalunya.

Η El Pais έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του άνδρα ο οποίος βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας και υποστηρίζει ότι το όνομά του είναι Driss Oukabir.

1111
barkeloni

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

reuters barcelona

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ