ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι

Φινλανδία: Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι
CNNi

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 8 άλλοι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά την επίθεση με μαχαίρια στην πόλη Τούρκου, στην Φινλανδία, όπως γνωστοποίησε αξιωματούχος από το νοσοκομείο της πόλης στο πρακτορείο ειδήσεων STT.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης συνελήφθη αφού πρώτα οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Η αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της πόλης ενώ ζητά από τον κόσμο να περιορίσει τις μετακίνησεις του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά και άλλους υπόπτους, μετά τη σύλληψη ενός ατόμου που μαχαίρωσε πολλούς περαστικούς στο κέντρο της Τούρκου. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης, της παλιάς πρωτεύουσας της Φινλανδίας. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Yle, το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς και τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τέσσερα ή πέντε ασθενοφόρα στην κεντρική Πλατεία της Αγοράς.

"Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τούρκου και τη συνεχιζόμενη αστυνομική επιχείρηση. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα", έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα.

Η πόλη Τουρκού βρίσκεται 140 χιλιόμετρα δυτικά του Ελνσίνκι.

turku1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ